Dave’s Wintervariete 2017

Wat een succes was de eerste editie van Dave’s Wintervariete 2017. De reacties waren top!!!!

Voor wie het gemist heeft, in 2018 gaan we kijken of we wederom dit spektakel in het museumpark kunnen laten plaatsvinden!

Hier een mooie recensie van CirusWeb

” We zijn benieuwd, want variété is toch net iets anders dan circus, hoewel het circusgehalte erg groot is. Circus plus kun je wel zeggen, circusacts, zang, goochelkunsten, humor, en vooral veel Dave, die in dit programma sfeervolle en warme kerstliederen zingt. En dit alles in een prachtige spiegeltent. Dave en David maken hiermee hun droom waar.”

Week van uitersten

Dave van der Wal I Who Have Nothing

Het waren de afgelopen dagen de dagen van uitersten. Dat maakt het “eigen baas zijn” ook zo fijn. Eerst in Nijmegen op een festival samen met David Severins onze Double D Variety act uitvoeren.

Double D Variety
Double D Variety

We hebben samen een levensgevaarlijke “stunt” show. We gaan hier nog de hele zomer mee door Nederland. Daarna met de Kanjers in Rotterdam een Haringparty muzikaal omlijsten. Wat ook weer een enorm feest was. De dag er na door naar Hoogvliet om de cd presentatie van Duo Tijdloos in goede banen te leiden. De opbrengst ging trouwens geheel naar de vereniging Alzheimer Nederland.

Dan afgelopen vrijdag voor 4000 man op het baggerfestival de artiesten op het hoofdpodium aankondigen. Wat geweldig was zeker omdat de laatste artiest Jeroen van der Boom was en het wolkendek het niet meer droog hield. En toch het was magisch hem zo te zien in de regen en die duizenden handen in de lucht. Zelf stond ik de dag erna weer op de planken in Ridderkerk bij het Food en Green Festival en gisteren sloot ik de dag feestelijk af als gastheer in de Stadsgehoorzaal bij het jaarlijkse Muzikaal Onthaal Festival.

Dave van der Wal Stadsgehoorzaal Vlaardingen
Dave van der Wal Stadsgehoorzaal Vlaardingen

 

Binnenkomst RopaRun 2017

Stadhuis Coolsingel

Vaak vragen mensen mij “joh vertel eens wat meer over al die dingen waar je aan mee werkt”. En dus zal ik af en toe hier op deze plek een verhaal delen. Ik neem jullie mee naar maandag 5 juni jl.

Daar sta je dan weer op de Coolsingel. Dat zeg ik tegen mezelf. In april was ik er ook. Toen vanwege de Marathon. Drie uur lang verslag doen, terwijl ik achter op de motor zit. Ik probeer vaak genoeg uit te leggen hoe dat voor mij is.

Dave van der Wal Marathon Rotterdam
Dave van der Wal Marathon Rotterdam. foto RTV Rijnmond

Mensen zien op tv echt niet alles. En ze horen al minder dan ik op dat zelfde moment. Stel je voor dat je in je linkeroor de piloot van de helicopter en de motorrijder hoort. Dan hoor je in je rechteroor je regisseur die je ook nog eens opdrachten geeft. Je snapt dat het dan heel moeilijk is om te kunnen luisteren naar de antwoorden die sommige lopers zeggen. En dat is dus voor mij de uitdaging waarom ik het al die jaren al doe. Hopelijk blijft dat ook nog zo. Terug naar de RopaRun. Een totaal ander evenement. Teams bestaande uit lopers, fietsers, verzorgers etc leggen in 48 uur een route af van Parijs naar Rotterdam of van Hamburg naar Rotterdam. Ze halen vooraf geld op om mee te doen. Want we hebben het hier over lopen voor een goed doel. Terwijl de Marathon voor veel mensen een presentatie voor jezelf is. Dan ben je zelf je goede doel. RopaRun is anders en daarmee ook de sfeer op de Coolsingel. De loop gebruikt het geld namelijk om bij kankerpatiënten leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven. Samen met mijn collega stond ik als presentator op de Coolsingel. Drie uur lang LIVE verslag op TV doen van de binnenkomst van de teams. Een balans zoeken tussen gezelligheid en de narigheid die kanker vaak met zich meebrengt. Meer dan 300 teams deden dit jaar mee.

Dave van der Wal RopaRun 2017
Dave van der Wal RopaRun 2017

Volgend jaar is er op zeker weer een RopaRun. Het zal er om spannen of de Coolsingel dan ook open is omdat die de komende jaren eindelijk een facelift krijgt.

Rotterdammer van de week

“Telefoon. De havenloods. Of ik in de rubriek de Rotterdammer van de week wil staan. Maar natuurlijk wil ik dat. De email met een aantal vragen volgt en ik reply met de antwoorden en een foto. Een week later is het dan zover. Mijn telefoon ontploft. De whatsapp en sms lopen binnen. Ongelooflijk hoe vaak de “ouderwetse” krant wordt gelezen in deze digitale tijd.

Dave In de Havenloods

Na het verschijnen gaat weer de telefoon. Ik liep die middag net ff in de dierentuin op zoek naar een krokodil. Een productiemedewerker van de Havenloods Talkshow. Of ik bij Oma Greet op de koffie wil komen. Maar natuurlijk wil ik dat. En dus zit ik een week later in studio de Bakkerij bij Oma Greet aan tafel.”

Dave bij Oma Greet