Wat doet en kan Dave?

Dave als presentator (Dave Hosting):

foto: Ton Delfos
Dave van der Wal. Foto: Ton Delfos

U kent Dave wellicht van zijn goed bekeken en bezochte TV-programma’s, maar Dave is multi-inzetbaar. Als MC bij een gekke theatershow of als presentator bij uw conferentie of debat. Door zijn snelle analytische vermogen, zijn adremheid en zijn komisch talent is hij de perfecte, “onafhankelijke” schakel tussen u en uw publiek. Ook voor interviews kunt u gebruik maken van Dave’s jarenlange journalistieke ervaring en deskundigheid. Bijvoorbeeld voor onstage interviews of compleet afgemonteerde video interviews.

Dave als zanger (Dave Singing):

foto: Ton Delfos
Dave van der Wal. Foto: Ton Delfos

Sinds zijn grote jaarlijkse kerstshows in het Oude Luxor Theater in Rotterdam is Dave zich meer en meer als allround entertainer gaan ontwikkelen met daarbij zang als zijn specialiteit. Dankzij de hulp van een zangpedagoog en een flink aantal zanglessen voelt hij zich met zingen inmiddels ook als een vis in het water. Hij zingt pop, maar ook jazz, hij vindt musical fantastisch en heel af en toe horen we zelfs iets klassiek. Of het nou Engels, Duits of Nederlandstalig is, hij brengt het allemaal. Dave is alleen niet geschikt als muzikale achtergrond, daarvoor is hij te veel een bühnebeest.

Dave als blindentolk (Dave as a interpreter for blind people):

Stichting Komt het Zien! maakt sinds 2014 theatervoorstellingen en live evenementen toegankelijk voor publiek met een visuele beperking. Centraal staat de live audiodescriptie door blindentolken. Mensen die slechtziend of blind zijn, krijgen een draadloze koptelefoon en onze enthousiaste blindentolken vertellen alles wat er te zien is. Andere toeschouwers merken hier niets van.

Dave van der Wal is een van de blindentolken van Komt het Zien! en gespecialiseerd in live audiodescriptie. Alle tolken hebben een achtergrond in de theaterwereld en podiumervaring. Voor elke voorstelling of evenement bereiden de blindentolken zich grondig voor. Op basis van het scenario en beelden van de voorstelling stellen zij een script op, zodat live optimaal gebruik kan worden gemaakt van pauzes en stiltes om de visuele aspecten te vertellen.

Foto's: Piet-Hein Out
Foto: Piet-Hein Out

Dave als producent (Dave as a Producer):

foto: Ton Delfos
Dave van der Wal. Foto: Ton Delfos

U kent Dave wellicht van voor de schermen, maar hij is zeker ook daarachter actief en wel als producent van zijn eigen producties en die van anderen. Groot of klein budget, het maakt niet uit, Dave haalt het maximale eruit. Of het nou gaat om uw bedrijfsfeest, charity-avond, sportevenement, galashow, haringparty, kerstborrel, zomerfestival, Dave regelt alles voor het “on-stage gedeelte” van uw event. En in 2017 de premiere van Dave’s Wintervariete. Een 100% eigen productie in een klassieke spiegeltent in het centrum van Rotterdam.

Dave's Wintervariete 2017
Dave’s Wintervariete 2017. Photo by: Brian van Rensen