Korte biografie van Dave

Dave is geboren op Zuid in het Clara Ziekenhuis. Hij groeit op onder de rook van de Botlek en de Europoort. “Bij ons thuis rook het altijd naar synthetische dennenbomen.” Na het afronden van zijn middelbare school in Capelle aan den IJssel, is hij weer in de mooiste stad van de wereld gaan wonen. Ditmaal op zichzelf. Hij studeert aan de School voor Journalistiek en Voorlichting in Utrecht en komt als freelancer al snel bij Radio Rijnmond achter de microfoon en later voor de camera bij TV Rijnmond. Vijf jaar lang staat hij met de grootste en kleinste artiesten in een bomvol Oude Luxor Theater met de Dave On Stage Bonte Kerstavond. 1,5 miljoen kijkers keken ieder jaar weer met de Kerst naar het regionale TV-station en genoten van optredens van onder andere Gordon’s LA The Voices, Wibi Soerjadi, Karin Bloemen, Nick & Simon, Jan Smit, Belle Perez en Lee Towers. “Wie heeft er niet bij Dave On Stage opgetreden!?” Inmiddels is het programma uitgegroeid tot een maandelijkse varieteshow in hal4 onder de naam Dave On Stage LIVE. Naast zijn werk voor Rijnmond werkte Dave ook voor verschillende andere TV-programma’s. Zo werkte hij bijvoorbeeld mee aan “Ik vertrek” van de TROS en maakte hij test-pilots voor diverse productiehuizen. Ook is hij nog steeds actief als (freelance) verslaggever voor RTL Boulevard en Radio/TV Rijnmond. Daarnaast is Dave zich steeds meer gaan richten op de promotie van Rotterdam. “We zijn nou toch zo lekker hot in de wereld!”.

foto: Ton Delfos
Dave van der Wal. Foto: Ton Delfos

Aangestoken met het theatervirus tijdens de bonte kerstavonden in het Luxor, schreef hij in 2011 mee aan en speelde hij mee in de theatershow van Glenda Peters. (Winnaar van de eerste Soundmixshow.) In 2013 produceerde hij de spectaculaire totaaltheaterproductie, “Vegas aan de Maas” om vervolgens in 2014 de felbegeerde rol van Scrooge te spelen in de gelijknamige musical. Dat deed hij samen met de leerlingen van Theaterschool Hofplein. Van deze productie is een prachtige TV-registratie gemaakt. In 2015/2016 stond hij drie maanden als storytellende butler naast illusionist Christian Farla in de theatertour van “The Night Of Illusions”.

In 2017 besloot Dave samen met zijn partner David Severins hun stoutste droom te verwezenlijken. De spaarpot werd omgedraaid, bevriende partners uit het bedrijfsleven deden een donatie en zo was daar de geboorte van Dave’s Wintervariete 2017.

Dave in volle tent
Dave in volle tent

In de kerstvakantie, in een klassieke spiegeltent, op het museumpark de magische tijd van de winter beleven. Het was een groot succes en in 2018 volgde een tweede editie en inmiddels wordt gewerkt aan de editie van 2019.

In 2018 ging Dave de grenzen over en speelde hij in de zomer 35 shows in Duitsland in Keulen en Bonn. Voor het Varietespektakel van Stephan Masur ontwikkelde Dave een karakter gebaseerd op Dr. Frankenfurter uit de cultfilm The Rocky Horror Picture Show. Na dit avontuur werd Dave in 2019 geboekt voor een show in Hamburg op de legendarische Reeperbahn in het Schmidt Theater. In september 2019 keert Dave voor drie weken terug in het Duitse variete rondom Leipzig.